Weblog

Secuur vertalen

Als vertaalkantoor hebben we te maken met allerlei soorten teksten die naar en uit een breed scala van talen vertaald dienen te worden. Naast een goed leesbare en correcte weergave van de tekst in verschillende talen, is het ook van belang de notatie van de gebruikte eenheden in de tekst goed in de gaten te houden.

Read more: Secuur vertalen

Machinevertalingen

Op het internet figureert al enige tijd een door Google ontwikkelde vertaalmachine “Google translate”. De bekendheid van die machine zal zeker verbeteren nu Google heeft besloten de vertaaldienst ook in de webbrowser Chrome op te nemen.

Read more: Machinevertalingen

50% goedkoper vertalen

vrijdag 5 februari 2010

U wilt natuurlijk niet teveel kwijt zijn voor uw vertalingen en daarbij helpt de overheid u een handje met de subsidieregeling prepare2start.

Read more: 50% goedkoper vertalen

Het einde van de winter

dinsdag 2 februari 2010

Met het einde van de winter in zicht, komt er weer beweging in de natuur. Voorzichtig laten de bomen hun eerste knoppen zien en onder de steeds verder slinkende sneeuwlaag wacht het lentegroen rustig af om de eerste sprietjes weer te laten zien.

Read more: Het einde van de winter

Ingrediënten van een goede vertaling

 vrijdag 22 januari 2010

Een vertaling is net als een goed gerecht; er zitten meerdere ingrediënten in en als één van de ingrediënten ontbreekt, merk je het meteen.

Read more: Ingrediënten van een goede vertaling

Verstand van vertalen?

woensdag 10 juni 2009

Vaak leer je tijdens het vertalen ook iets over je eigen taal. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat de aanduiding verstandskies te maken heeft met de stand van deze kiezen in de mond (ver achterin) en niet met ‘verstand’.

Read more: Verstand van vertalen?

Contact

Vertaalbureau Trador

Lingedijk 63

4014 MC Wadenoijen

NEDERLAND

T +31 (0)344-661690

F +31 (0)344-661728

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.